Förslag på kombinationsresor

Här kan du läsa mer om olika former av skräddarsydda safariresor och kombinationsresor som vi hjälper er att ordna.

Kombinationsförslag 1

Dag ett landar ni på Kilimanjaro International Airport. Där blir ni hämtade och åker bil in till Arusha och hotellet. Nästa morgon går avresan i safaribil mot Lake Manyara National Park.

Där kör vi en gamedrive under dagen, ser vacker natur, djur och fåglar och äter lunch ute i parken. Innan mörkrets inbrott åker vi till vår lodge eller tented camp där vi övernattar. Där finns möjlighet att duscha av sig resdammet, kanske simma en sväng i poolen (om ni valt ett boende med pool), koppla av, ta en drink i baren om så önskas innan middagen serveras på hotellet.

Vidare mot Ngorongoro National Park

På morgonen äter vi en tidig frukost. Sedan går färden vidare mot Ngorongoro National Park. Efter att ha njutit av den fantastiska utsikten över kratern påbörjas färden ner. Under dagens gamedrive ser vi djuren som bebor området (vissa av dem migrerar även upp ur kratern, att se elefanter klättra är en märklig och häftig upplevelse!).

Övernattning sker sedan på någon av de lodger/tented camp som ligger mellan Ngogongoro och Serengeti National Park. Nästa dag fortsätter resan med gamedrive! Vi får då se de otroliga vida grässlätterna med många olika djur. För att se alla dessa olika djur, i deras habitat behövs två eller helst tre dagar att dela upp detta på. Vi övernattar på en lodge eller tented camp i parken. Där bor man bekvämt men mycket naturnära.

Djuren finns nästan inpå knuten och en beväpnad massaj vaktar våra tält så vi kan sova tryggt. På kvällen samlas vi inför middagen runt en eld, med utsikt över den magiskt vackra solnedgången över savannen.

zanzibar

Efter sista natten i Serengeti går färden mot Arusha. Där bor ni bekvämt på hotell, och får en dag att bara koppla av, hänga vid poolen eller strosa runt i eller utanför stan. Nästa dag flyger vi till Zanzibar.

På Zanzibar åker ni bil till Nungwi på öns norra udde. Där bor ni i en trevlig beach bungalow eller ett hotell, precis intill den paradisiska stranden. I detta exempel tillbringar ni sex dagar på Zanzibar.

Nungwi är en härlig genuin blandning av turistort, ej ännu så exploaterad, och traditionell fiskeby. På strandpromenaderna träffar ni såväl vanliga tanzanier som utländska turister. Men det finns också långa vita strandremsor att vara ensamma på.

Passa på att ta en snorklingstur ut till atollerna och korallreven! Ni kan även ta en dagstur in till Stonetown med den speciella flera hundra år gamla arabiska stadskärnan, och kanske till en kryddodling.

 • Zanzibar
 • Massajby
  Maasai barn
 • Safari
  Ute på safari är det viktigt med en bra och bekväm bil.

Kombinationsförslag 2

I denna resa utforskar vi lite mer ovanliga nationalparker och resmål. Här finns en äventyrligare och mer naturnära variant där övernattning sker i tält, eller en mer bekväm variant på tented camp/lodge.

Dag ett: Ankomst med flyg till Kilimanjaro International Airport och bilfärd in till Arusha där ni övernattar på ett lämpligt boende utifrån önskemål. Nästa morgon början safarin med avresa mot Karatu och Mongola.

Där besöker vi naturfolket Watindiga, som med förutsättning att vi visar dem respekt låter oss ta del av vissa av deras ritualer och jakter. Övernattning sker på en tented camp i närheten, och tidigt nästa morgon fortsätter färden mot Ngorongoro National Park. Vi äter då frukost på rastplatsen där man ser ut över kratern, en fantastisk utsikt.

Från Kilimanjaro vidare till Lake Manyara National Park

Vi åker sen ner i kratern och har en gamedrive bland djuren. Detta tar nästan en hel dag. På kvällen fortsätter vi färden mot en lodge eller tented camp där vi övernattar. Nästa dag får ni uppleva Lake Manyara National Park, med en annorlunda natur och lite annat djurliv än i Ngorongoro. Eventuellt övernattar vi i närheten, om ni vill tex åka zipline eller vandra till ett vattenfall vid Rift Valley.

Efter att ha återvänt till Arusha stannar ni en dag där för att få en rundvandring i Moivaro Village, och uppleva både vacker natur och kultur.

zanzibar

Efter detta reser ni till Usambara, med vandring i de natursköna Usambarabergen. Här övernattar ni en eller två nätter och sedan fortsätter färden mot Sadaani National Park. Denna park ligger vid Tanga vid indiska oceanen.

Sadaani är en mycket speciell nationalpark med sitt läge vid havet. I den finns vackra orörda stränder och ett speciellt djurliv i skogarna inåt land. Där kan man förslagsvis tillbringa två dagar och sedan fortsätta med båt från Pangani, Tanga vidare till Zanzibar.

Upplev strandliv och titta på delfiner

På båtresan finns chans att se delfiner hoppa i vattnet! Båten ankommer direkt till Nungwi på Zanzibars norra udde. Där kan ni bo tex i en trevlig beach bungalow, fem till sex dagar.

Här får ni chansen till strandliv och snorklingsturer innan ni på hemresedagen blir skjutsade till Zanzibar Town för flyget hem till Sverige.

 • Zanzibar
 • Massajby
  Maasai barn

Kombinationsförslag 3

Dag ett kommer ni till Arusha med flyg från Sverige och övernattar på hotell i Arusha. Nästa morgon reser vi mot Kilimanjaro och ser fram emot en mycket trevlig väg mot toppen.

Vem vill inte bestiga Kilimanjaro?

Vem som helst med skaplig kondition och gärna lite vandringsvana klarar dessa rutter. Det krävs inga klättringskunskaper.

Mat och logi ingår självklart i priset, en kock är med på vandringen och lagar all mat. Guiderna är välutbildade och tar väl hand om er.

Efter att ni nått toppen är det sedan två dagar nedstigning med en övernattning. När ni efter detta äventyr kommit tillbaka till Arusha, har två övernattningar på ett bekvämt hotell.

tarangire

Detta följs av en mellandag då ni till exempel bara slappar vid poolen. Dagen efter det, när ni är fit for fight igen går safaribilen mot Lake Manyara National Park. Där övernattar vi på tented camp, har en gamedrive i Tarangire National Park där vi får se många olika djur.

Upplev den paradisiska stranden på Zanzibars norra udde

Resan fortsätter sedan till Zanzibar, med flyg från Arusha. På Zanzibar tillbringar ni en vecka vid den paradisiska stranden i Nungwi på öns norra udde, på ngt av hotellen vid stranden eller en beach bungalow. Under tiden på Zanzibar finns möjlighet till dagsutflykter till kryddodlingar, Stone Town och båtturer till atoller och snorkelturer.

 • Kilimanjaro
 • Zanzibar
 • Massajby
  Maasai barn