Våra safariresor

]

Vi anordnar skräddarsydda safariresor till alla de stora välkända nationalparkerna och även till mer okända. Utifrån dina önskemål kan vi också skräddarsy olika rundresor och dagsutflykter.

Du kan förutom massajbyar besöka olika kultur eller volontärprojekt. Eller varför inte vandra bland de vackra kullarna och få smakprov på det myllrande folklivet i byarna utanför Arusha. Detta kan t.ex. göras i samband med en skräddarsydd safariresa och innan man åker vidare till Zanzibar.

I Mongola nära Ngorongoro kan du besöka folken Watindiga och Wamangati som lever helt nomadiserande liv. Dessa är en del av de så kallade bushfolken.

Du kan även vandra längs en flod till ett mäktigt vattenfall eller åka zipline vid Rift Valleys sluttningar.

Fler fina ställen att resa till i kombination med safari är t ex till Tanga via Usambarabergen. Där kan man göra olika vandringar, och via Tangas fina och väldigt oexploaterade stränder fortsätta till nationalparken Saadani.

Den är unik med sitt läge vid havet med ett rikt djur och fågelliv. Man kan sen fortsätta med båt till Zanzibar, med chans att se delfiner från båten.

[/full_width]

 

Tanzanias olika nationalparker

Alla nationalparkerna har en otrolig artrikedom.

 

 

 

Serengeti

I Serengeti, den största nationalparken med sina vidsträckta grässlätter med paraplyakacior lever The Big Five, det vill säga lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Här har man också stor chans att bevittna hur tusentals djur som i en rad från horisont till horisont går sin årliga vandring på många mil till det område där det finns bete. En mycket speciell upplevelse!

Lake Manyara

Lake Manyara är nationalparken för den fågelintresserade. Parken har en area på 330 km2 och upp till 200 km2 täcks av Manyarasjön. Här finns många fantastiskt vackra fåglar såsom vit pelikan, svarthäger och skrikhavsörn. I parkens väl tilltagna skogsområden lever bl. a elefanter, antiloper, bufflar, gnuer, zebror och det finns också en sjö full med flamingofåglar.

Ngorongorokratern

Ngorongorokratern är en gigantisk, urtida vulkankrater och en mycket speciell plats. Från dess kant har du en vidunderlig utsikt över det som kallas livets vagga. Platsen där människan anses härstamma från. På kraterns botten åker du sen omkring och ser alla exotiska djur som bebor dess lummiga grässlätter.

Tarangire

I parken Tarangire, finns trädklättrande lejon, och många andra djur som zebror, leoparder, antiloper. Det finns också många mindre men mycket fina nationalparker som Arusha National Park. Dess kuperade terräng har en fin utsikt över de närliggande bergen Mount Meru och Kilimanjaro, där den speciella Colobusapan lever.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Safariresor

På våra skräddarsydda safariresor som kan vara från cirka  fem till tio dagar bor ni i bekväma tented camp lodger. Tryggt och komfortabelt, men ända mycket nära naturen. Det finns även mer lyxiga lodger samt en mer äventyrlig variant med boende i vanliga tält! Vi kan också erbjuda Walking Safari. Då eventuellt med en annan engelsktalande guide som vi samarbetat med i många år.

Kilimanjaro

kilimanjaro

Afrikas högsta berg är 5895 möh och världens högsta fristående berg (dvs berget är inte del av en bergskedja). Att bestiga detta är en upplevelse för livet! Det finns flera olika rutter upp till toppen med varierande svårighetsgrad, men oavsett rutt garanteras du en unik upplevelse med häpnadsväckande natur och oförglömlig utsikt.

Machame och Marangu Route kräver inga bergsklättringskunskaper. Du vandrar med guide och bärare och övernattar på tented camps längs vägen. På de tre till fyra dagar det att att bestiga toppen passerar du flera klimatzoner med olika typer av storslagen natur. Alltifrån regnskog till flera meter höga vackra kaktusar, stäppvegetation och karga lavafält. Ni hämtar vatten från porlande bäckar längs vägen.

Toppbestigningen påbörjas vid midnatt för att nå toppen – Uhuru peak (Uhuru betyder frihet) – i soluppgången.

För den lite äventyrligare finns den s.k. Whiskey Route (West Kilimanjaro) med klättring på den brantare sidan och övernattning i tält på glaciären.

Zanzibar

Den vackra mytomspunna ön lockar sina kryddodlingar, fiskebyar, och framförallt paradisiska stränder.

Stonetown, huvudorten på ön, bjuder på en många hundra år gammal stadskärna influerad av arabisk kultur med magnifik arkitektur och slingrande gränder.

Staden är så välbevarad att den finns upptagen på Unescos världsarvslista.

På ön kan du bo i bekväma bungalows precis vid stranden med hel eller halvpension, eller hyra en hel villa som ni har för er själva, med eget hushåll eller inhyrd kock. Det finns möjlighet till båtturer ut till vackra atoller, och snorklingsturer vid korallreven.

Runt huvudön ligger flera obebodda öar och atoller som är kantade av korallrev.

Här kan hela familjen dyka, snorkla eller åka på delfinsafari.

Ta del av den speciella matkulturen med pilau, chapati och fantastiska färska frukter.

Bra att veta inför våra safariresor

 • Lär dig några gärna hälsningsfraser på Kiswahili, det är artigt och respektfullt att kunna hälsa på människor
  • Habari – hur står det till
  • Nzuri – bra (standardsvar)
  • Habari za asubuhi – god morgon
  • Habari za jioni – godkväll
  • Ahsante – tack
  • Karibu – varsågod/välkommen
 • På Zanzibar råder en muslimsk kultur som innebär att man ej visar för mycket hud. Långa shorts och skjorta, eller knälång kjol/klänning gäller. Undvik bara axlar när du rör dig bland folk. På stranden är det dock självklart badkläder som gäller!

Att ordna innan du åker på någon av våra safariresor

 • Visum (via Tanzanias ambassad eller på flygplatsen vid ankomst, 50 USD)
 • Vaccinationer (kontakta din närmaste vaccinationsmottagning)
 • Reseförsäkring
 • Flygbiljett till Tanzania, vi kan ge tips om hur du bokar